Kirjan rakenne ja sisällysluettelo

Sosiaalisen median käsikirjassa on n. 230 sivua. Kirja on jaettu viiteen osaan.

Ensiksi on johdanto, jossa mm. käydään läpi sosiaalisen median taustaa ja tähänastisia vaiheita sekä suosion syitä.

Toinen osa on sosiaalisen median perusteet sisältäen mm. käsitteen määrittelyä sekä tietoa somen käyttäjistä ja käytöstä. Nämä kohdat sisältävät myös verkkoidentiteettiin, some-palvelujen käyttöehtoihin, tekijänoikeuksiin ja tietoturvaan liittyviä asioita. Lisäksi luvussa käydään läpi sosiaalisen median varjopuolia eri tutkimusten pohjalta. Osion päättää sosiaalista mediaa käyttävien lasten ja nuorten vanhemmille tarkoitettu luku.

Kolmannessa osassa esitellään sosiaalisen median palveluita. Kirja sisältää esittelyn yli 40:stä some-palvelusta. Suosituimmat palvelut esitellään laajemmin ja käydään läpi, miten palveluihin liitytään. Palvelut on jaettu aiheittain alalukuihin, mikä helpottaa lukijaa löytämään häntä kiinnostavia uusia some-palveluita.

Neljäs osa on sosiaalista mediaa edistyneille, ja siinä mennään nimensä mukaisesti perusteita syvemmälle sosiaalisen median käytön ja ilmiöiden maailmaan. Tämä kirjan osa alkaa avoimuutta ja jakamista käsittelevällä luvulla, jota seuraa mm. sosiaalisia verkostoja, käyttäjien rooleja, yhteisöllistä työskentelyä, some-ympäristöjen ylläpitoa ja somen toimintakulttuuria käsittelevät luvut.

Viidennessä osassa keskitytään sosiaalisen median tulevaisuuden näkymiin. Sosiaalisen median palvelujen suosioiden muuttuessa jatkuvasti on kiinnostavaa tarkastella ja ennakoida, mitkä some-palvelut kasvattavat suosioon juuri tällä hetkellä ja mitä pitkäaikaisia trendejä sekä tulevia muutoksia on nähtävissä.

Tutustu kirjan sisällyslutteloon tästä:
Sosiaalisen median käsikirjan sisällysluettelo (PDF)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s